Om produsenten
Sergio Zenato grunnla familiegården Zenato i i Veneto i 1960. Sergio døde i 2008. I dag er hans sønn Alberto Zenato in charge for produksjon av autentiske viner av alltid høy kvalitet. Zenato eier 95 hektar vinmark, fordelt mellom Lugana og Costalunga (Valpolicella). Porteføljen av viner er stor og inneholder både musserende vin laget på tradisjonell metode med lang tid på bunnfall, rosévin av typen Chiaretto Bardolino, eikelagrede hvitviner og dessertvin av høy kvalitet. De er likevel klart mest kjent for sine Valpolicella og Amarone viner.
Område
Vinmarken ligger mellom Bardolino og Peschiera syd-øst for Gardasjøen. Appellation, Bardolino DOC.
Jordsmonn
Steinholdig morenejord med en stor andel kalkstein.
Druetype
Corvina 65%, Rondinella 25%, Molinara 10%
Produksjonsmetode
Umiddelbart etter avstilking, gjærer vinen ved 26 grader i temperaturkontrollerte ståltanker.
Karakteristikk
Middels dyp, rubinrød. Røde, friske bær, urter. Frisk og ung med saftig avslutning. Passer til retter av hvit fisk, lyst kjøtt eller til storfe med ikke altfor kraftig tilbehør.