Om produsenten
Sergio Zenato grunnla familiegården Zenato i i Veneto i 1960. Sergio døde i 2008. I dag er hans sønn Alberto Zenato in charge for produksjon av autentiske viner av alltid høy kvalitet.
Zenato eier 95 hektar vinmark, fordelt mellom Lugana og Costalunga (Valpolicella). Porteføljen av viner er stor og inneholder både musserende vin laget på tradisjonell metode med lang tid på bunnfall, rosévin av typen Chiaretto Bardolino, eikelagrede hvitviner og dessertvin av høy kvalitet. De er likevel klart mest kjent for sine Valpolicella og Amarone viner.
Druetype
CORVINA 80%, MOLINARA 5%, SANGIOVESE 5%, RONDINELLA 10%
Produksjonsmetode
Tradisjonell vinifikasjon i ståltanker, maserasjonstid 6-7 dager. 8-12
Karakteristikk
Dyp rød. Aroma preget av røde bær og litt tørket frukt, innslag av urter og vanilje. Bløt og ørlite sødmefull smak med preg av røde bær, tørket frukt og urter. Svakt bitter ettersmak. Passer til retter av lyst kjøtt som pasta med kylling, pizza, lasagne og til oster.