Om produsenten
Guido Mazzarello er lokalisert i en liten pedmontesisk plass: Casaleggio Boiro, i Monferrato-området. Historien startet på begynnelsen av 1900-tallet, med kjøpet av den første jorden. Oldefar Pipino begynte iherdig å dyrke de første Dolcetto-druene, en autokton piemontesisk variant. I de påfølgende årene ble sønnen Guido med i farens prosjekt. Guido ga selskapet sin identitet og ekspanderte. Senere bidro også sønnene Andrea og Enrico til utvidelsen av prosjektet, og skapte en mer moderne og internasjonal visjon. På begynnelsen av 2000-tallet ble det bygget en ny kjeller, som ligger noen hundre meter fra den opprinnelige. Takket være det kunne de utvide med ny teknologi innen vinproduksjon og en banebrytende tappelinje.
Karakteristikk
Rubinrød. Tydelige hint av modne kirsebær, røde frukter, hint av mandel. Balansert, harmonisk, dyp. Rund og bløt med lett sødme, fin syre. Passer utmerket med retter av pasta, hvitt eller rødt kjøtt og oster. Anbefales også med viltbaserte retter og gryter.