Om produsenten
Franco Massolino leder i dag dette berømte vinhuset, beliggende i Serralunga d’Alba, og verdensberømt for sine Barolo’er. Huset er familieeiet. En referanse for Piemontes edleste vintyper
Jordsmonn
I det store og hele kalkdominert.
Produksjonsmetode
Fra sine 2.2 Ha vinmark av denne druen, høster man inn manuelt hvert år, fra ranker opp til 22 år gamle. Store trykktanker av stål (autoclaver) gir denne delikate og intense bær- og dessertvinen. Første årgang var 1993, innhøsting siste del av september. Markene ligger innefor Serralunga kommunes grenser på høyde over havet fra 320 til 340 meter. Sukker:145 gr/lt, syre:6 gr/lt.
Karakteristikk
Strågul, klar, med tilbakeholdt perling. Intens aroma av ferske, nyknuste moscato-druer, meget frisk og ren, forlokkende. Salvie og mint innslag.
Smaken er ikke for søt, syrene balanserer fint helheten, intens og finmasket, lang ettersmak.
I Langhe bruker man den til mange etterretter, heriblant klassikeren hasselnøtt-kake. Også eple-, sitron- og ananas-kake er match! Og selvsagt jordbær! Prøv den også til modne og litt krydrede oster!
Serveres ved 9-10 grader.