Om produsenten
Sergio Zenato grunnla familiegården Zenato i i Veneto i 1960. Sergio døde i 2008. I dag er hans sønn Alberto Zenato in charge for produksjon av autentiske viner av alltid høy kvalitet. Zenato eier 95 hektar vinmark, fordelt mellom Lugana og Costalunga (Valpolicella). Porteføljen av viner er stor og inneholder både musserende vin laget på tradisjonell metode med lang tid på bunnfall, rosévin av typen Chiaretto Bardolino, eikelagrede hvitviner og dessertvin av høy kvalitet. De er likevel klart mest kjent for sine Valpolicella og Amarone viner.
Jordsmonn
Druer fra Sant’Ambrogio i Valpolicella Classico sonen.
Druetype
Corvina 80%, Rondinella 10%, Oseleta 9%, Croatina 1%
Produksjonsmetode
Druene tørkes 4 md. før pressing. Vinen gjennomgår 36 md. lagring på store slavonske eikefat.
Karakteristikk
Dyp mursteinsrød. Nyansert, litt utviklet og krydret aroma av modne bær og tørket frukt, innslag av fat, lær og te. Utviklet og fyldig med sammensatt preg av tørket frukt, sødmerike bær, krydder, fat og sjokolade. Passer til retter av småvilt, storvilt og til smaksrik ost.