Om produsenten
Slottets historie som vinprodusent går tilbake til 1171, da det var et kloster, og ble godkjent som leverandør til Vatikanet. Det dyrkes økologisk i noen av Østerrikes beste vinmarker, som Heiligenstein og Geisberg. Siden 1995 har det vært drevet av ekteparet Michael og Eva Moosbrugger, som tar meget godt vare på slottets tradisjoner og kvalitet.
Område
Schloss Gobelsburg BLANC DE BLANCS-stilen er på
den ene siden preget av vingårdene i Donau-regionen og deres druer varianter (Grüner Veltliner, Welschriesling, Chardonnay). På den andre siden er karakteren preget av vinifiseringen i fat laget av østerriksk eik. Druer høstes i det perfekte øyeblikket i små bokser og deretter
umiddelbart trykket, hvor kun hjertet av mosten brukes. Etter seks måneder med fatmodning tappes det til andre gjæring og modnes i 3 år på bunnfallet for å utvikle den kremete konsistensen.
Druetype
Chardonnay 34%, Grüner Veltliner 33%, Welschriesling 33%
Karakteristikk
Hint av flint og en følelse av reduksjon som blir etterfulgt av kremet, røykfylt forestillinger om steinfrukt på nesen. I munnen forblir den stram og bærer røykfylt frukt høyt på sine utallige kremete bobler. Frisk sitronholdig, autolytisk dybde og ulmende røyking gir en fantastisk brus og er flott til sjømat.