Våre favoritt bobler til sesongens fester

Der det feires er det bobler. Våre forslag til musserende kommer fra forskjellige steder og ligger i forskjellige prisklasser.  Vi har i dette nyhetsbrevet valgt å vise frem et knippe nye og spennende godsaker som vil passer spesielt godt til feiringene. 

 

Artelium

 

Ekteparet Julie Bretland og Mark Collins grunnla Artelium som en måte å forene tre av deres største lidenskaper: vin, kunst og natur. Nær landsbyen Ditchling i Sussex, et område rikt på kunstnerisk arv, kombinerer Artelium kunsten å lage vin med en lidenskap for kreativitet, håndverk og kunst i alle former. Visjonen er å skape en harmonisk sammensmelting av enestående kunst og førsteklasses vin, midt i det vakre landskapet i South Downs.

SE MER

 

Image
Image

 

Image

Artelium Curators Cuvée 2018

Blanding av Chardonnay, Pinot Noir og Meunier; Håndplukket fra en enkelt vinmark og laget på tradisjonell metode av den anerkjente vinmakeren Dermot Sugrue. Konsentrert nese. Elegante aromaer av sitronskall, pink lady-eple og bakverk. Intens, høy syre. Frisk pære, subtile noter av tropisk frukt. Lang avslutning med ristet brioche. En fantastisk aperitiff i seg selv, men passer også godt sammen med skalldyr og sjømat. Friske, rene grønnsaksretter. Også en overdådig, morsom motvekt til sprøstekte retter som Panko-panert kylling eller pai/tærte.

kr 669,90
KJØP NÅ
Image

Artelium Makers Rosé 2015

Arteliums Rosé 2015 er en blanding av Chardonnay, Pinot Noir og Meunier; håndplukket fra en enkelt vinmark og dyktig laget av den anerkjente vinmakeren Dermot Sugrue. Denne vinen er laget på tradisjonell metode og har blitt lagret på bunnfallet i over 48 måneder. Den har en intens jordbærfarge, er kraftfull men likevel nyansert med en rik dybde av røde frukt smaker.

kr 729,90
KJØP NÅ

 

Image

Artelium Blanc de Noirs 2017

Arteliums Blanc de Noirs 2014 er en blanding av 50/50 Pinot Noir og Meunier; håndplukket enkelt vinmark og laget av den anerkjente vinmakeren Dermot Sugrue. Denne fyldige, musserende vinen, laget ved den tradisjonelle metoden, har tilbrakt 60 måneder på bunnfallet, noe som gir den enorm dybde og kompleksitet. Myke, vedvarende bobler og aromaer av varmt, ferskt brød og ville bringebær, mens på ganen trer sprø røde epler og saftige pærer frem.

kr 864,90
KJØP NÅ
Image

Artelium Blanc de Blancs 2015

En enkeltvinmark Blanc de Blancs laget i samarbeid med den anerkjente vinmakeren Dermot Sugrue. Vinner av Supreme Champion ved WineGB Awards 2022. Laget på tradisjonell metode med fem år på bunnfallet. Vinen har en myk mousse og teksturert munnfølelse. Delikat duft av appelsinblomst og søt paibunn med smaker av forfriskende sitronsorbet. Lang finish. Drikkes godt nå, men har også et enormt potensiale for lagring.

kr 914,90
KJØP NÅ

 

 

Bruno Dangin

 

Bosatt i Côte d'Or. Det var likevel i Champagne det hele begynte. På begynnelsen av 1900-tallet dyrket Joseph Dangin sine forfedres vingård i Celles-sur-Ource (10110), som utvilsomt var avhengig av klosteret Mores, grunnlagt av Saint Bernard av Clairvaux på 1100-tallet. I dag driver sønner og barnebarn den 50 hektar store vingården i Côte des Bars. Det var i 1976, etter studiene i Avize og Beaune, at Bruno Dangin definitivt returnerte til familiens eiendom. Det er i Molesme, 3 kilometer sør for Aube, at han finner et område som bidrar til fødselen av en biodynamisk musserende, av en kvalitet som kan sammenlignes med det han allerede produserte. Vinrankene nyter vakkert sommer- og høstsolskinn, som bidrar til modningen av druene takket være deres sør/sørøst-orientering. Rotfestet i hard kalksteinsjord gir vinstokkene viner med subtile aromaer. Bruno Dangin bruker all sin kunnskap på sine burgundiske landområder: samme måte å jobbe på, samme vinifikasjonskrav som i Champagne. Vi finner naturligvis hans preg som vinbonde-vinmaker i disse flaskene signert "Domaine Bruno Dangin".

SE MER

 

Image
Image

 

Image

Bruno Dangin Les Territoires Organic Sparkling Wine 2018

Druetype: Chardonnay 55%, Pinot Noir 35%, Sémillon 5%, Sylvaner 5%

Aromaer av pære, fersken, akasieblomst, limeblomst, kandiserte sitroner, honning og brød. Aromabildet følges opp i smaksbildet. En nydelig, frisk og aromatisk musserende vin. Superb som aperitiff. Passer også til ost eller retter av lyst kjøtt. Drikkeklar nå, men den kan også lagres.

kr 269,90
KJØP NÅ
Image

Bruno Dangin Le Grand Classique Crémant de Bourgogne

Druetype

Chardonnay 60%, Pinot Noir 35%

For å få den fortreffelige og nødvendige reaktiviteten som kreves av et organisk domene, slår Bruno Dangin seg ned i kommunen Molesme. Et svært ettertraktet jordsmonn av produsenter som lager Crémant de Bourgogne. 

Meget luftig i munnen, noter av sitrus, brioche og toast. Passer godt til mager fisk, skalldyr og snacks.

kr 319,90
KJØP NÅ

 

Image

Bruno Dangin Cuvée Blanche Crémant de Bourgogne

Druetype

Pinot Noir 100%

 

Gulgrønn. Klare toner av sjø og kalk, sterk gjær og toast, fine lagringstoner, lett kompleksitet.  noter, bakt eple. Tørr, stor og fyldig fruktig smak med godt integrert sødme, fin syre, fine salttoner, god lengde utover. En flott champagnelik cremant som tåler 5-6 år. Passer godt med sjømat.

kr 339,90
KJØP NÅ
Image

Bruno Dangin Prestige de Narcès Crémant de Bourgogne

Druetype

Pinot Noir 100%

Lys gul. God dybde og kompleksitet med parfymert rød eplefrukt, flotte mineraltoner, våt og salt stein, litt sjø. Stor og konsentrert smak med flott intensitet i syren, godt med stoff, veldig god lengde og syrlighet. Delikate bobler, med noter av pære, grønt eple, sitrusfrukt, honning, toast. God match med kylling, rikere sjømat og skalldyr. En elegant og kompleks lovende cremant som tåler 8-10 år.

kr 424,90
KJØP NÅ

 

 

R&L Legras

 

I over 200 år har seks generasjoner av Legras-familien vært vinavlere i byen Chouilly, som ligger i hjertet av Côte de Blancs. Den første var Honoré Legras, tilbake i 1808. I dag eier eller styrer familien nesten 60 hektar eksklusivt 100% grand cru vinmarker rundt landsbyen Chouilly, i Côte de Blancs. Disse er plantet med Chardonnay druen, hvorfra Legras produserer tre karakteristiske cuvéer av Blanc de Blancs Champagnes. Dette Champagne-huset drives i dag av Julien BARBIER. Disse vinene finner du hos nær sagt ALT av 2 og 3 stjerners restauranter i Frankrike, og da ikke sjelden som «husets».

SE MER

 

Image
Image

 

Image

Legras Grand Cru Blanc de Blancs Brut

 Meget frisk og ren champagne, med mineral karakter, citrus og stor eleganse. En meget strukturert og elegant stil. Ypperlig apéritif, eller til finere sjømat, gjerne med kremede sauser, spekemat eller kremet soppsuppe.

kr 589,90
KJØP NÅ
Image

Legras Grand Cru Blanc de Blanc Extra Brut

En seriøs og deilig chardonnaychampagne som tåler 7-8 år. Nesen er citruspreget med streif av eple. Smaken er strukturert og preget av citrus og mineraler. Stort og godt skum, godt med stoff. Lang og rik ettersmak. Passer godt med sjømat.

kr 649,90
KJØP NÅ
Image

Legras Grand Cru Rosé Brut

En delikat blanding av Pinot Noir dominert av et flertall av Chardonnay fra Chouilly, denne cuvéen tilbyr en sjarmerende smak. Rosa utseende. Bringebær og på nesen. Små fine bobler. Sure kirsebær og en energisk frukt bidrar til en lang og elegant ettersmak.

kr 699,90
KJØP NÅ

 

Image

Legras Presidence Grand Cru Vieilles Vignes Brut 2012

En strålende champagne som tåler 10-12 år. Tørr, elegant, med konsentrerte aromaer av eple og sitrus. Mineralsk. Stort og lekkert anslag med flott syre og pent skum, flott lengde. Ypperlig apéritif, eller til finere sjømat, gjerne med kremede sauser, spekemat, kylling eller kremet soppsuppe.

kr 1 249,90
KJØP NÅ
Image

Legras St. Vincent Brut

En flott og konsentrert klassisk champagne som tåler 8-10 år. Intenst konsentrert vin, smak og aroma av sitrus, kalkmineral og blomster, viril og vital, full av energi. Små, edle bobler sikrer en perfekt moussé. Lang og nyansert. Bygget for et langt og minneverdig liv. Passer med fyldig sjømat, kylling, og spekemat.

kr 1 449,90
KJØP NÅ

 

 

Vranken-Pommery

 

Pommery ble grunnlagt i 1836 i byen Reims, i hjertet av Champagne. Huset er kjent for sin kvalitet, eleganse og fokus på Grand og Premier Crus. Siden 1987 har Pommery vært den offisielle Champagne partner av den velkjente konkuransjen i kokkekunst, Bocuse d’Or.

SE MER

 

Image
Image

 

Image

Louis Pommery England Brut

Forfriskende engelsk musserende vin - Hint av fersken, brød, sitrusfrukt og grønt eple. Veldig crisp og fruktig, med nydelige og delikate bobler! Vingård ved hjertet av Pinglestone sør i Storbritannia. Tradisjonell champagnemetode. Passer utmerket alene, men også til sjømat og skalldyr.

kr 584,90
KJØP NÅ
Image

Champagne Pommery Brut Royal

Nyt essensen av Pommery med Brut Royal, den emblematiske cuvéen som fanger hjertet av Pommery-stilen - en harmonisk blanding preget av friskhet, livlighet og finesse. Denne eksklusive champagnen er skapt med den tradisjonelle blandingen av Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, og tilbyr en symfoni av smaker som definerer Pommerys tidløse appell

kr 769,90
KJØP NÅ
Image

Champagne Pommery Brut Millésimé 2009

Elegant vin i blek gull. Eksepsjonell glans, fine bobler. Bemerkelsesverdig frisk og floral duft med hint av tørkede fikener og frangipane. Pinot Noir gir aromaer av fiol og blåbær. Perfekt balanse med noter av limeblomst, mandler, og hint av ristet brød etter tolv års lagring. Avslutningen er balansert mellom spenning og fruktig glede, med et snev av rosa grapefrukt.

kr 1 149,90
KJØP NÅ

 

 

Godt for god pris!

 

Image

Baron-Fuenté Tradition Brut

En sødmefylt men også frisk billigchampagne som tåler 3-4 år. Middels dyp, strågul. Litt utviklet aroma, preg av eple, sitrus med et hint av mineral. Ren og kremet. Fint preg av modent eple og sitrus, mineralpreget ettersmak. Flott som apéritif og som følge til ost, som ikke er for salt, og til ikke for smakskraftige fisk og skalldyrretter.

kr 399,90
KJØP NÅ
Image

Chanzy Crémant de Bourgogne Blanc de Blancs

Druetype

Aligoté 60%, Chardonnay 40%

En artig karaktersterk aligote-chardonnay-cremant som tåler 4-5 år. Strågul med fin mousse. Preg av eple, sitrus og brioche. Frisk og fruktig, lang ettersmak. Passer til retter av grønnsaker, skalldyr og koldtbordet. Utmerket aperitiff.

kr 339,90
KJØP NÅ

 

Image

Made By Julie Blanc De Blancs

Druetype

Ugni Blanc 80%, Colombard 20%

Subtile blomst og frukt aromaer. Fine, delikate bobler. Fransk sjarm, smak og fine perlebobler som i en champagne, til en pris som er konkurransedyktig med en Prosecco.

kr 129,90
KJØP NÅ
Image

De Pró Cava

Druetype

Xarel·lo 50%, Macabeo 30%, Parellada 20%

Smaker av frisk frukt, sprø og forfriskende, uten noe av det jordiske som noen ganger er forbundet med cava; elsket av alle!

kr 169,90
KJØP NÅ
Image

Castelbert Prosecco Extra Dry

Lys strågul med behagelige bobler. Aroma av pære og fersken. Deilig balanse mellom sødme og friskhet. (15 gram sukker pr.liter). Utmerket aperitiff, eller til «slanke retter» av fisk, skalldyr eller kylling.

kr 189,90
KJØP NÅ

 

 

 

 

 

RED & WHITE AS

Adresse: Strandveien 15, 1366 Lysaker
E-post: andrine@redwhite.no
Tlf: +47 900 11 293

Nettside  Facebook  Instagram 
Endre dine opplysninger eller meld deg av e-postlisten.