Valuta for pengene

Kunnskap er service

Kunnskap er en like viktig del av en vare som varen i seg selv. Det handler om opplevelse og merverdi.

Vi tilbyr våre horeca-kunder skreddersydde kurs for sine ansatte og dermed muligheten til å knytte begeistrede gjester tettere til seg.

Ta kontakt med oss på
tlf. 32 24 22 90
eller send e-post til office@redwhite.no

Godt drikke er en investering. Den vil du gjerne ha mest igjen for. Da hjelper det å ha oversikt over hvilke forhold som forringer investeringen, eller hvordan du kan øke verdien.

Hva har skjedd når vinen plutselig smaker rart? Skal all vin luftes? Er hvitvinen ødelagt når det er klumper i den?

Her kommer det nye råd og tips framover!

Les om: Vindruene, smaketips, serveringstips, vin og mat og årganger.

Spør våre eksperter om det du lurer på!

Finnes det en slankevin?

Finnes det en slankevin? Mange av oss er smertefullt klar over at kaloriene har stått i kø foran munnen vår i den søte juletid. Og hvem vil vel ikke gjerne knipe inn litt på kaloriene framover uten å gi avkall på nytelsen? Er det mulig å finne en vin med lavt kaloriinnhold?

Kort-kort om 2011 i noen få områder.

2011 var i de fleste tilfeller en-mengdemessig sett-god årgang. I det store og hele er også kvaliteten på vinene i god, om ikke eksepsjonell, form. Med ett unntak for noen tyske rieslinger, som holder megt høyt nivå.

Ti veier til en mislykket burgunder - en forbrukerguide

Ti veier til en mislykket burgunder  - en forbrukerguide Synes du burgundere er oppskrytt? Har du gjort en dårlig erfaring og mistet troen? Det er ikke alltid vinens feil. Unngår du bommertene nedenfor, vil du oppdage at en burgunder er verd prisen. Rådene gjelder forøvrig i større eller mindre grad for all vin.

En vei gjennom minefeltet "vin til julemat"

En vei gjennom minefeltet "vin til julemat" Etter vår mening er julemat oftest en god anledning til å ta fram øl og akevitt. Både fordi julematen bare unntaksvis er vinvennlig, og når skal vi ellers…? Vi tillater oss å være ganske uenige i mange av vinforslagene vi har hørt og lest. Kan den beste veien gjennom minefeltet overrisles med Champagne eller annen tørr musserende?

Vin til lam

Vin til lam Lammekjøtt stiller i seg selv noen enkle og klare krav til det optimale vinfølge. Men det er mange vinområder som kan imøtekomme disse kravene. Samtidig vil også tilbehøret ha et ord med i laget. Her er formelen.

Vondt i hodet av vin? – allergi er den sjeldneste årsaken

Vondt i hodet av vin? – allergi er den sjeldneste årsaken Når hodepinen slår til i forbindelse med alkoholinntak, er den største syndebukken alkoholen selv. Den suger nemlig væske ut av nervecellene i hjernen. Men det kan enkelt forebygges ved å drikke nok vann. Da spiller det ingen rolle hvilken vin du drikker.

Hva er et hvitvinsglass?

Hva er et hvitvinsglass? Er det verd å gjøre hvitvinen ekstra syrlig og samtidig duftløs for å holde på en halvgammel tradisjon som atpå til kan vise seg å skyldes et markedsføringstriks på 50-tallet? Hvitvinsglasset er ikke lenger hva det var. Og det har det kanskje aldri vært heller...

Var det egentlig jordbær og Champagne?

Var det egentlig jordbær og Champagne? De nevnes gjerne i samme åndedrag, som et symbol på elevert sommernytelse, som Chablis og østers, gin og tonic eller sol og sjø. Men smaker champagne egentlig godt sammen med jordbær? Og hvor kommer egentlig denne myten fra?

Hva er vitsen med aperitiff?

Hva er vitsen med aperitiff? Ingen har vel enerett på å definere begrepet "aperitiff", og ingen skal bestemme hva du kan servere og ikke servere. Men her er noen momenter som er verd å merke seg. Kanskje kan aperitiffen gjøre nytte for seg?

Nesten alt om ost og vin

Nesten alt om ost og vin Det er stor forskjell på ulike oster og det finnes knapt en vin som passer til alle. Her finner du en oversikt over de ulike hovedtypene med anbefalinger om matchende drikke.

Korken er død – leve skrukorken

Korken er død – leve skrukorken Det som høres for godt ut til å være sant er som regel nettopp det. Unntaket er skrukorken. Den løser et 300 år gammelt problem – korksmaken, men den skaper også noen utfordringer.

Kjøp hvit 2002 før det er for sent!

Kjøp hvit 2002 før det er for sent! Uansett hvor mye godt det er å si om den fantastiske 2005-årgangen i Burgund så er 2002 bedre – i alle fall for de hvite burgunderne.

Red & Whites drueskole: Cabernet Sauvignon

Red & Whites drueskole: Cabernet Sauvignon Da Red & White hadde en uformell avstemning for å kåre verdens beste rødvinsdrue, vant Cabernet Sauvignon. Det betyr at blant leserne av vårt nettsted, som vel må regnes for å være over middels interessert i vin, har Cabernet sauvignon en sterk posisjon. Hva er det som gjør denne druen så spesiell?

Nipp bare vond vin!

Nipp bare vond vin! Får du servert en fæl vin, men er nødt til å drikke litt for å være høflig, så kan du skåne deg selv ved å nippe. Da slipper du å kjenne noe særlig hverken av aroma eller struktur. Er vinen god og du vil oppleve alle dens nyanser, derimot...

Temperatur styrer bass og diskant i vinen

Temperatur styrer bass og diskant i vinen Drikk vinen ved den temperaturen du vil! Men det er kanskje greit å vite hvilke deler av vinens smak du eventuelt velger bort? Forandrer du temperaturen på en vin, er det nemlig som å skru på bassen eller diskanten på stereoanlegget.

Kontraster!

Kontraster! En av våre mange vinvenner spurte oss nylig: Hvor stor forskjell kan det være mellom et relativt unisont internasjonalt anmelderkorps og en norsk ekspert? Har han rett og slett tatt feil flaske?

Red & Whites drueskole: Grenache

Red & Whites drueskole: Grenache Grenache er kanskje ikke verdens mest fantastiske drue når man snakker om finesse, men den er definitivt en av de mest nyttige og derfor også en av de mest plantede. Den har sannsynligvis sin opprinnelse i Spania, nærmere bestemt i Aragon i Nord-Spania.

2005 - et strålende år mange steder.

2005 - et strålende år mange steder. Vi kommer med en hastig nyårs melding om årgang -05, som en rekke europeiske steder tegner riktig så bra.

Red & Whites drueskole: Pinot Noir

Red & Whites drueskole: Pinot Noir Pinot Noir - en av verdens desidert beste vindruer. Den kan gi viner med et aromaspekter som er få andre forunt. Men den gir dessverre like ofte totalt intetsigende viner som ofte er fryktelig overprisede. Hvorfor er det sånn?

Red & Whites drueskole: Nebbiolo

Nebbiolo eller bare "nebbe" blant fansen er uten tvil Piemontes beste drue og også utvilsomt en av verdens beste vindruer. Den gir vinen som har blitt kalt vinenes konge og kongenes vin, nemlig Barolo. Barbaresco er den andre store vinen fra denne druen.