Edi Keber

Edi Kebers 10 hektar vinmarker ligger bare et steinkast fra den slovenske grensen, på den klassiske "ponka" jorden, en stenaktig, sprø mergel som gir vinene bemerkelsesverdig vekt og kropp. På grunn av dårlig jord så produserer de svært små mengder druer (1 til 1,5 kg pr. ranke). Dette gir en karakteristisk mineralitet, typisk for Collio-regionen. Kebers første viner kan går tilbake til 1957.

Edi har tro på den unike karakteren av Collio terroir,  og hans mål er å lage én hvitvin som vil legemliggjøre Collios tradisjon. Det gjør han ved å blande de tre varianter som har blitt dyrket i området siden før verdenskrigene: Friulano, som sørger for kropp og struktur, Malvasia Istriana, som gir den aromatiske komponenten og Ribolla Gialla for sin surhet.

Kebers viner er dype, intense, langlivede, hvor sjenerøs frukt og terroir blandes sømløst. Den totale produksjonen er 60.000 flasker.

Fokus: Japan

Grace Wine & Four Fox Saké

Four Fox Saké

Junmai Daiginjo & other types of Saké