Pappspiker og radioansikt - selvportrett av en vinentusiast

Pappspiker og radioansikt - selvportrett av en vinentusiast Her på redwhite.no er det oftest jeg som stiller de vriene spørsmålene. Nå er jeg blitt oppfordret til å intervjue meg selv, og jeg vet at jeg burde grue meg litt. For kjenner jeg meg rett, kommer jeg neppe til å være skånsom i spørsmålene. Men som gammel ringrev har jeg noen mottrekk også. Vel, det er bare å hoppe i det.

Wenche Foss: Heller promille enn pille!

Wenche Foss: Heller promille enn pille! Hun sier hun fikk champagne i morsmelken. Hun spilte snydens på scenen sammen med Per Aabel, men uten noen personlig erfaring. Hun drakk nemlig knapt noe sterkere enn Pommac før hun var over 50!

Thomas Alsgaard: - Jeg er vininteressert inntil det sykelige!

Thomas Alsgaard: - Jeg er vininteressert inntil det sykelige! Før samlet han på olympiske gullmedaljer. Nå samler han på himmelske vinopplevelser. Det er mulig at idretten skal ha litt av skylda for det også. For han begynte karrieren som avholdsmann, nesten. Dessuten startet han sin vinsamling med en praktfull kommafeil.

Synnøve Svabø: Bare ballonger og Champagne?

Synnøve Svabø: Bare ballonger og Champagne? - Skal vi ta bilde, sier du? Gi meg to sekunder til å pudre meg litt, da! Det går to sekunder, så er Synnøve på full fart inn i Nitimeredaksjonens kjøkkenkrok, plukker fram et champagneglass fra et skap, åpner det lille kjøleskapet...

Vin mellom smerte og nytelse

Vin mellom smerte og nytelse - Jeg synes det er best å drikke vin sammen med noen som vet hva vi drikker, erklærer Kari Slaatsveen pedagogisk. Er Kari kontrollfreak? I NRK har hun i hvert fall snart kontroll i alle kanaler. Og så skal det vise seg at denne innstillingen har mer enn én forklaring.

Hværsaagod sier ja takk!

Hværsaagod sier ja takk! Det er nok ikke mange som har smakt så mye forskjellig vin som Espen Thoresen Hværsaagod. Det kan være fordi han alltid ber ekspeditøren på polet velge ut noe for seg, og at han aldri husker til neste gang hva disse gode vinene het.

God vintur!

God vintur! - Min ungdoms vin var mors hjemmelagede, på rosiner og ris, servert som hvitvin! Og vi ble dausjuke. Min første ”vinreise” gikk til Frankrike og varte i to år. Og siden har jeg vært frelst. Brita Blomquist kombinerer gjerne to av sine lidenskaper: Vin og reising.