Om hvordan thymallus vulgaris, en fisk av laksefamilien introduseres i et kjent norsk restaurantkjøkken

Om hvordan thymallus vulgaris, en fisk av laksefamilien introduseres i et kjent norsk restaurantkjøkken I denne artikkelen har Fredric Drum igjen vært på fisketur, og kan denne gangen med stort hell vende tilbake til "Kasserollen" med en meget eksklusiv fangst.

Om hvordan den aller yngste av bukkene bruse trampet såpass hardt på brua at Fredric Drum hørte det

Om hvordan den aller yngste av bukkene bruse trampet såpass hardt på brua at Fredric Drum hørte det I denne artikkelen gjennomgår Fredric Drum en tålmodighetens prøve som tilslutt skulle vise seg å gi resultater av helt annen sort enn det som opprinnelig var ment.

Grundige forberedelser og en finstemt balanse gjør at vi kan sette oss til bords i selskap med selveste Don Miguel

Grundige forberedelser og en finstemt balanse gjør at vi kan sette oss til bords  i selskap med selveste Don Miguel I denne artikkelen ser vi hvordan Fredric Drum inspireres av et stykke hvalkjøtt til å drive frem en fullkommen komposisjon i harmoni med en ærverdig katillianer

Om hvordan Fredric Drum på en av sine fisketurer oppdager beverens tilstedeværen og undres på hvordan dette dyret kan smake

Om hvordan Fredric Drum på en av sine fisketurer oppdager beverens tilstedeværen og undres på hvordan dette dyret kan smake Denne artikkelen inspireres av et tilfelle der Fredric Drum i hyllest til den norske naturen og de utsøkte råvarer som finnes der kommer i tanker om å uteske muligheten for å skaffe fersk bever til ”Kasserollens” kjøkken.

Spørsmålet om hvorvidt det finnes tiur i Portugal diskuteres og resulterer i en gastro-estetisk visjon

Spørsmålet om hvorvidt det finnes tiur i Portugal diskuteres og resulterer i en gastro-estetisk visjon Denne artikkelen inspireres av et tilfelle fra ”Kasserollen” i begynnelsen på 90-tallet der den norske skogsfuglen tiur står i sentrum og hvordan Fredric Drum i vinlagerets skyggefulle hjørne ser seg selv som et egg.

Om hvordan Fredric Drums kunnskaper om vin også kan være basert på sagn og hvorledes dette påvirker ”Kasserollens” drift

Om hvordan Fredric Drums kunnskaper om vin også kan være basert på sagn og hvorledes dette påvirker ”Kasserollens” drift Denne artikkelen inspireres av et tilfelle der et politisk brennbart utsagn sender Fredric Drums tanker på flukt som, etter hvert, resulterer i en plakat på ”Kasserollens” inngangsdør.

Nok en gang poengterer fredric drum nødvendigheten av konrtastering i sine retter uten at vinvalget derfor behøver å bli problematisk

Nok en gang poengterer fredric drum nødvendigheten av konrtastering i sine retter uten at vinvalget derfor behøver å bli problematisk Denne artikkelen inspireres av et tilfelle beskrevet i bok nummer fire, ”Det niende prinsipp”, der Fredric etter å ha tuktet seg selv ved å ha drukket dårlig egyptisk vin blandet med cola(!) kommer i tanker om en rett som i sin tid ble servert på ”Kasserollen”.

Om hvordan fredric drum, under et opphold i italia, kommer i tanker om særnorske retter som rakfisk og gammelost

Om hvordan fredric drum, under et opphold i italia, kommer i tanker om særnorske retter som rakfisk og gammelost Den tredje av 10 artikler der vi dveler litt ved Fredric Drums kjøkken, hans kokekunst, favoritter og ikke minst vinvalg, i et forsøk på å forstå hvordan "Kasserollen" kunne hanke inn to stjerner i Michelin-guiden allerede på 1980-tallet.

Om hvordan små detaljer kan løfte kokekunsten og lære oss til å forstå kontrasteringens nødvendighet

Om hvordan små detaljer kan løfte kokekunsten og lære oss til å forstå kontrasteringens nødvendighet Den andre av 10 artikler der vi dveler litt ved Fredric Drums kjøkken, hans kokekunst, favoritter og ikke minst vinvalg, i et forsøk på å forstå hvordan "Kasserollen" kunne hanke inn to stjerner i Michelin-guiden allerede på 1980-tallet.

Om hvordan Fredric Drum analyserer råvarene grundig for å kunne skape en saus som matcher perfekt

Om hvordan Fredric Drum analyserer råvarene grundig for å kunne skape en saus som matcher perfekt Denne artikkelen tar for seg fenomenet ”sauser” som er mye omtalt i den første boken om Fredric Drum, HONNINGKRUKKEN, og ikke uten grunn, da han hevder at det er nettopp på sausen det gode kjøkken skal kjennes.

Om hvordan en himmelvendt italiener kan fylle kraftfeltet mellom norsk fårekjøtt og evigheten

Om hvordan en himmelvendt italiener kan fylle kraftfeltet mellom norsk fårekjøtt og evigheten Dagen da Fredric Drum lyrisk filosoferer over antikkens forunderlige oppdagelser, om fargenes mirakel og vinens fullkomne evne til å binde sammen motsetningene.

Dagen da den mystiske faistos-disken og beretningen om jonas i hvalfiskens buk ble til en gourmetisk fryd

Dagen da den mystiske faistos-disken og beretningen om jonas i hvalfiskens buk ble til en gourmetisk fryd Om hvordan Fredric Drum igjen oppdager at det meste i tilværelsen henger sammen og at tilfeldighetens faktorer og orden neppe er likegyldige.

En stillferdig betraktning omkring helhetens nødvendighet der naturen selv dekker sitt langbord

En stillferdig betraktning omkring helhetens nødvendighet der naturen selv dekker sitt langbord Om hvordan Fredric Drum pakker sin ryggsekk for å få en snarlig og nødvendig bekreftelse på omgivelsenes betydning for å oppnå den optimale nytelse

Dialog med en stillferdig gjest der farger, følelser og smak kan åpne språkets ubrukte muligheter

Dialog med en stillferdig gjest der farger, følelser og smak kan åpne språkets ubrukte muligheter Om hvordan en maler som mener han er kommet i en guddommelig stemning leter etter ord som kan gjøre det mulig å tolke en Chateau Palmer 1982

Torskens ferd mot fullkommenhet inspirert av gåtefulle etruskere

Torskens ferd mot fullkommenhet inspirert av gåtefulle etruskere Om hvordan sansenes ekstreme oppvåkning godt kan skyldes innholdet i en mumiebok skrevet av fortidens etruskere, hvis skrift fremdeles for en stor del er utydet.

Voynich-manuskriptet og gammelostens udiskutable fortreffelighet

Voynich-manuskriptet og gammelostens udiskutable fortreffelighet Om hvordan en bok fra middelalderen fremdeles setter grå hår i hodet på verdens krypterings-analytikere, og om hvordan Fredric Drum nærmer seg denne teksten inspirert av gammelost fra Vik i Sogn og en deilig portvin.

Den gamle mannen i Toscana

Den gamle mannen i Toscana Utdrag fra Fredric Drums dagbok der han en tidlig formiddag forbereder dagens meny på ”Kasserollen” mens han undres over olfactus-organets muligheter og minnes den gamle mannen i Toscana.

Konversasjon med en konge

Konversasjon med en konge Utdrag fra Fredric Drums dagbok der Fredric lytter til Albinonis ”Andagio” mens han spent og høytidsstemt venter på å kunne tolke en konges budskap. Og der en indianerdialekt fra Amazonas kan være til god hjelp.

Den høyrøstede californier

Den høyrøstede californier Utdrag fra Fredric Drums dagbok der ”Kasserollen” får besøk av en vanskelig gjest, og der et særdeles dristig veddemål inngås mellom to kompanjonger.

Ouvertyre til Skarphedin Olsens siste sak

Ouvertyre til Skarphedin Olsens siste sak Utdrag fra Fredric Drums dagbok der han uforutsett får besøk på sitt kjøkken, der Stilton-ostens lagringspotensiale blir nevnt og hvor en aldrende kriminaletterforsker innstendig ber om hjelp i en vanskelig sak.