Chateau Leoville las Cases 1982

Denne er klart den mest utilgjengelige unge 1982 jeg noensinne smakte i sin tid. Og jeg smakte en god del, for å si det sånn...Utrolig kompakt, ugenerøs, massivt utilgjengelig, tilknappet og hard i sin ungdom, ikke minst hensett til slott og årgang. Hvordan oppfører den seg i dag? Har tiden gjort hva vi på det tidspunkt hadde et lite håp om?

VIEUX CHATEAU CERTAN 1978 MAGNUM

"Go'e venni e go'e å ha", synger Torleif Bjella...Javisst! Især sånne som setter en magnum eller to på bordet f eks i anledning julen!

Clos des Goisses 1991

Skal like å smake den champagne fra 91 som smaker finere enn denne!!! Utrolig flott kvalitet i et vedtatt møkka-år; regn- og råteplaget..

Domaine de Chevalier rouge 1983

Elegantieren i Pessac Leognan. Plassert in the middle of nowhere, med skog på nær sagt alle kanter, og med Monsieur Olivier Bernard ved roret. Et hyggeligere kjøkken enn han og kona har, skal man lete litt etter! Og vinene!!

Chateau l'Evangile 1989

"Evangeliet"! Intet mindre enn Evangeliet. Litt av et slottsnavn, vil vel mange si.. Alltid regnet med blant de store toppene i Pomerol, denne lille AOC'en øst i Bordeaux, kjent for sine runde viner.

Chateau Branaire 1982

Dette er en eiendom i St Julien du aldri vil bli skuffet over..Nabo av vakre Ch Beychevelle,(tvers over veien) men i en temmelig annerledes stil..

Chateau Magdelaine 1990

Klassiker-nå ikke eksisterende mer-fra Côtes St Emilion. Staut og stram i grunntonen, men lufttilgang viser etter hvert mye mer..

To flotte, men akk så unge, røde 2005

Chateau Figeac Chateau Giscours To personlige favoritter, to slott som har bydd på mye glede opp gjennom årene! Og, relativt gode kjøp, i hver sin prisklasse-Figeac klart den mest kostbare..

Chateau Margaux 1983

Årgang 83 ble, og er fortsatt ansett som bedre for AOC'en, enn det mer omskrevne året før. Ulike av karakter, 82 er svær og søt og meget bløt, 83 strammere, mer klassisk og holder nivået godt. Men jommen tror jeg ikke 2 år senere er en hakket finere, enda mer komplett vin!

Chateau Ducru Beaucaillou 1989

89 var et meget godt, generøst år for rød bordeaux. Her et et fin-fint bevis på årgangens karakter og status.

Bourgogne skinner!

Nyss tilbakekommet fra Det Forjettede Land. Under en liten snutt om diverse hus, deres viner etc..

Chateau Lynch-Bages 1985

Å invitere noen ut på Lynch, får her en ny og langt bedre mening! "The poor man's Mouton" anno 85 er en lekkerbisken. Well...akkurat dette med "poor" hadde nok større relevans tidligere enn idag; også på dette slottet har prisen steget merkbart de senere år..

Chateau Haut-Brion 1961, Chateau Montrose 1964

Romjulsbesøk hos personer med vel bemidlede - mange vil vel bent frem si kondisjonerte - arvetanter i Danmark, hvori inkludert fete arve-vinkjellere, kan avstedkomme de mest ønofile opplevelser på øverste hylle!

Chateau Lafite Rothschild 1955

Jeg er vel neppe alene om å holde denne eiendommen for det aller ypperste av det ypperste, når vi er "heime på garden"; mao når vi snakker rød Bordeaux. Når Lafite ER Lafite, hvilket ikke alltid kanskje har vært tilfellet gjennom historien, er det ingen over og ingen ved siden...Desto mer overraskende og gledelig er det jo å bli påspandert av gode venner i Frankrikes sydligere egner, en velkonservert flaske av vidunderet, noe som skjedde nylig.

Chateau Grand Puy Lacoste 1982

Solid og real kvalitet fra meget pålitelig slott, og kvalitet langt over eiendommens 5. cru plassering...

Clos 1988, Raveneau

Vin blir jo selvsagt annerledes enn dette, -men bedre??? Nope!

Chateau Ducru Beaucaillou 1983

Den fremste Lady'en i St-Julien innfrir. Alltid!

les Amoureuses 1999, Mugnier

Når jeg tenker tilbake på da vi solgte denne, for øvrig det første året vi solgte fra Mugnier her, fremstår da-prisen som fullkomment latterlig, sammenlignet med hva den i dag ligger på i verdens ulike markeder. Kvaliteten på vinen gjør ikke bildet særlig annerledes.

Ch la Fleur Petrus 1982

Elegantere enn storebror Petrus, som til gjengjeld tar det tilbake i massiv konsentrasjon. Ligger tvers over veien for Petrus, og lager en vin som er tidligere drikkeklar og nettere og smidigere. 1982 var som kjent et stort år i AOC Pomerol. Ikke dekantert.

Pucelles 1996, Domaine Leflaive

Fra en mørk og kjølig kjeller, kom denne vinen udekantert i glasset, en veritabel knallvin i sin beste form!